Waarom een back-up cruciaal is voor elk bedrijf

Waarom een back-up cruciaal is voor elk bedrijf

Een back-up is een van de belangrijkste onderdelen van elk bedrijf, groot of klein. Het is een proces waarbij een kopie wordt gemaakt van belangrijke gegevens en deze op een andere locatie wordt bewaard om te voorkomen dat deze verloren gaan als gevolg van een storing, hacking, menselijke fouten, of natuurrampen. Een back-up zorgt ervoor dat bedrijven hun gegevens kunnen herstellen en snel weer aan de slag kunnen als zich een probleem voordoet. In deze blogpost gaan we in op het belang van een back-up en retentie hiervan, en we laten zien hoe Invario Cloud Back-up kan helpen bij het veiligstellen van bedrijfsgegevens.

Geautomatiseerde en incrementele back-up

Een back-up maken kan tijdrovend zijn, vooral als u dit handmatig doet. Invario Cloud Back-up maakt gebruik van geautomatiseerde back-up om het proces te vereenvoudigen en te automatiseren. Dit betekent dat er op regelmatige tijdstippen automatisch een back-up wordt gemaakt van uw gegevens. Hierdoor wordt de kans op menselijke fouten verkleind en wordt de kans op dataverlies aanzienlijk verminderd. Bovendien maakt Invario Cloud Back-up gebruik van incrementele back-ups, wat betekent dat alleen de gewijzigde gegevens worden gekopieerd, wat het back-upproces versnelt.

Downloaden, herstellen en migreren met één klik

Met Invario Cloud Back-up kunt u op elk moment uw gegevens downloaden en herstellen. Dit betekent dat als er een storing optreedt, u snel en eenvoudig toegang heeft tot uw gegevens en deze kunt herstellen. Ook als u besluit om over te stappen naar een andere dienst, kunt u met één klik uw gegevens migreren naar een andere omgeving. Dit maakt het gemakkelijker om van dienst te veranderen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het verlies van belangrijke gegevens.

Aanpasbare bewaartermijnen om back-ups te 'verouderen'

Bedrijven hebben vaak verschillende bewaartermijnen nodig voor hun gegevens, afhankelijk van hun behoeften en regelgeving. Invario Cloud Back-up maakt het mogelijk om de bewaartermijn van uw back-ups aan te passen aan uw behoeften. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat uw gegevens worden bewaard gedurende de gewenste periode, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het verspillen van opslagruimte aan oude gegevens.

Geen hardware/software vereist

Met Invario Cloud Back-up heeft u geen hardware of software nodig om uw gegevens veilig te stellen. Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding en een webbrowser. Dit betekent dat u uw gegevens veilig kunt stellen zonder extra kosten voor hardware en software.

Toegang tot back-up vanaf elk apparaat/locatie

Invario Cloud Back-up stelt u in staat om op elk moment en vanaf elke locatie toegang te hebben tot uw back-ups. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het feit dat u alleen toegang heeft tot uw belangrijke gegevens vanaf een specifiek apparaat of locatie. Met Invario Cloud Back-up heeft u de vrijheid om uw back-ups te bekijken en te beheren vanaf elk apparaat en op elke locatie. Dit is bijzonder handig voor bedrijven met meerdere vestigingen of werknemers die op afstand werken, omdat ze altijd toegang hebben tot hun belangrijke gegevens, ongeacht waar ze zich bevinden. 

Prijzen per gebruiker

Invario Cloud Back-up biedt prijzen per gebruiker, waardoor het gemakkelijker wordt om het back-upproces te beheren en te budgetteren. Dit betekent dat u alleen betaalt voor de gebruikers die gebruik maken van de back-updienst, in plaats van voor een specifieke hoeveelheid opslagruimte. Hierdoor kunt u kosten besparen en efficiënter omgaan met uw budget.

Gratis verwijderde gebruikersback-up

Een ander voordeel van Invario Cloud Back-up is dat het een gratis back-up biedt van verwijderde gebruikers. Dit betekent dat u altijd een back-up heeft van de gegevens van een gebruiker, zelfs als u besluit om de gebruiker te verwijderen uit uw systeem. Dit is vooral handig als een gebruiker per ongeluk belangrijke gegevens heeft verwijderd, omdat u deze gegevens gemakkelijk kunt herstellen.

Onbeperkte opslag en retentie

Invario Cloud Back-up biedt onbeperkte opslagruimte en retentie, wat betekent dat u uw gegevens zo lang kunt bewaren als nodig is, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over opslagbeperkingen. Dit is vooral handig voor bedrijven met grote hoeveelheden gegevens, omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over het uitputten van hun opslagruimte.

Geen verborgen kosten

Invario Cloud Back-up rekent geen verborgen kosten aan, waardoor het gemakkelijker wordt om het back-upproces te beheren en te budgetteren. Dit betekent dat u alleen betaalt voor de gebruikers die gebruik maken van de back-updienst, zonder extra kosten voor opslag of retentie.

Conclusie

Een back-up is essentieel voor elk bedrijf, groot of klein. Het biedt een veiligheidsnet voor belangrijke gegevens en zorgt ervoor dat bedrijven snel weer aan de slag kunnen als zich een probleem voordoet. Invario Cloud Back-up biedt geautomatiseerde en incrementele back-up, downloaden, herstellen en migreren met één klik, aanpasbare bewaartermijnen, geen hardware/software vereist, toegang tot back-up vanaf elk apparaat/locatie, prijzen per gebruiker, gratis verwijderde gebruikersback-up, onbeperkte opslag en retentie, en geen verborgen kosten. Door gebruik te maken van deze dienst kunnen bedrijven hun gegevens veiligstellen en ervoor zorgen dat ze altijd toegang hebben tot belangrijke gegevens, ongeacht waar ze zich bevinden.